SAMEN WERKEN AAN EEN VEILIG WATERLAND.
HELPT U MEE??
 

Een veilige woonomgeving daar kunnen we als bewoners ook zelf veel aan doen. De laatste tijd zijn er veel berichten over successen met een buurtpreventie app. Maar niet alleen elkaar waarschuwen helpt, preventie is ook een ‘dingetje’ waar we zelf de hand in hebben. Voorkomen is beter dan genezen, toch? Sowieso is goed hang- en sluitwerk het beste maar dan moet het ook wel (goed) gebruikt worden. Let er dus op dat er geen ramen openstaan als u van huis gaat. Wordt er in de avond/nacht aangebeld? Kijk dan dus eerst even voor het raam wie er voor de deur staat. Ook een rondje rond de woning om te kijken wat opgeruimd kan worden want ladders liggen vaak niet op slot en kunnen gebruikt worden net als diverse andere klimartikelen zoals  rolcontainers en schuttingen die tegen de gevel geplaatst zijn. Misschien kunt u samen met een buurman of een vertrouwd persoon eens een rondje door uw huis en tuin maken, andere ogen zien andere dingen!

 

 buurtapp 

Meedoen met de app? ** 

U doet dit door een mail te sturen naar:buurtpreventie.app.waterland@gmail.com

 

** Deelname alleen mogelijk met Smartphone!

 

Vermeld in het bericht uw naam, adres en telefoonnummer. Dat nummer, of nummers, wordt toegevoegd aan de app betreffende uw Veen (straat).

Het is geen app voor de ‘gezelligheid’ maar om buren te waarschuwen voor eventuele wantoestanden in uw straat of woonomgeving.