Beverveen

Dit deel van de wijk kunt u vinden in het noord-westelijke deel van de wijk Waterland. Tussen in- en uitgangen van de wijk, een klein stukje van De Schouw en De Waarsman, ingeklemd. In Beverveen zijn 309 woningen, een groot aantal zijn koopwoningen en een aantal worden verhuurd door een projectontwikkelaar.

In het Beverveen zijn 2 speelplaatsen, 3 artsenpraktijken en een apotheek te vinden. Vanaf het Beverveen kan men via een brug bij metrostation Heemraadlaan komen.

Op het eilandje, dat rechts van De Waarsman ligt (ongeveer tegenover de rotonde Heemraadlaan) staat sinds een aantal jaar een kunstwerk van een bever. Ook zijn er een aantal nestkasten voor vleermuizen in de bomen van het eiland opgehangen.
Voordat de bever hier stond, stond er een ander kunstwerk:een kikker. Niet erg logisch, een kikker op het Beverveen. De kikker had aan de achterzijde een opening, het was namelijk één van de eerste papier inzamelingsbakken van de Gemeente Spijkenisse. De kikker die eerst op het Beverveen stond, is niet meer. Was helemaal kapot en niet meer te repareren, is afgevoerd. 


Plattegrond Beverveen

Huisnummerkaart Beverveen

 

Apotheek De Schouw
Beverveen 501
3205 AG Spijkenisse
Telefoon 0181- 635334
www.apotheek-deschouw.nl