Winkelcentrum Waterland

 

Het onderhoud van de winkelpanden op het winkelplein Vlinderveen kan beter, dat weet iedereen. Gelukkig komt daar nu schot in: tussen nu en 2019 staat niet alleen nog onderhoud van de woningen gepland maar ook van de winkelpanden.

De VVE Vlinderveen (van de woningen) heeft het achterstallig onderhoud meerdere malen aangegeven bij de beheermaatschappij; na dreigen met een stap naar de rechter heeft de MvGM (de vastgoedbeheermaatschappij) eindelijk besloten het onderhoud mee te laten lopen met de woningen.

De uitvoering is verdeeld in 4 blokken, te beginnen met de blokken aan de parkeerplaats achter de dierenwinkel. De expeditiedeuren zullen geverfd worden, de schotten daarboven worden voorzien van een nieuwe, keralit, bekleding en de muren van winkels en woningen zullen opnieuw worden gevoegd.

De werkzaamheden zullen misschien hier en daar wat overlast geven maar daar is niet aan te ontkomen en moet iedereen er voor over hebben!

 

Aan het Vlinderveen, midden in de wijk, ligt het winkelplein Waterland. Op dit winkelcentrum kunnen bewoners alles vinden voor de dagelijkse boodschappen.

Naast 1 supermarkt zijn er diverse winkels zoals o.a. een bakker, een dierenspeciaalzaak, een drogisterijketen en een bloemenwinkel. Ook zijn er diverse horecazaken, van restaurant tot een vestiging van Verhage.

 

In oktober 2008 is er een grote brand geweest. Door deze brand zijn er diverse winkels verwoest, een behoorlijke aderlating voor de betrokken ondernemers en de wijk. Klik hier voor video's en foto's van de brand.

De bouwput was afgezet met hekken. Om het plein wat op te vrolijken is er subsidie aangevraagd voor het maken van schilderijen. Van Shell is het geld ontvangen waarmee materialen gekocht konden worden. Deze kunstwerken waren gemaakt door leerlingen van de basisscholen in de wijk. Gedurende de herbouw van het winkelcentrum hebben deze kunstwerken gehangen. Klik hier voor de foto's van deze kunstwerken. 

 

 

In april 2009 werden de plannen voor het nieuwe winkelcentrum in het gemeentehuis van de toenmalige gemeente Spijkenisse aan bewoners gepresenteerd. In 2010 is het vernieuwde winkelplein met de nieuwe winkels heropend.