Wij zijn erg blij dat er voor de wijk Waterland een Natuurspeeltuin gerealiseerd wordt in park Waterland. Deze natuurspeeltuin kan aangelegd worden dankzij een donatie van de NAM aan de gemeente Nissewaard.

Bewoners zijn door de gemeente gevraagd om hun mening en hier is gelukkig aardig wat respons gekomen. Het ontwerp is er 1 om verliefd op te worden, kijkt u maar naar de tekening!

De aanleg begint in april 2022 met het grondwerk, dan volgt plaatsing van de elementen en het inzaaien van gras. Dit gras moet wel even aanslaan zodat er een goede ondergrond onder de speelelementen ontstaat. Het kan dus zijn dat de speelelementen nog even niet gebruikt kunnen worden omdat eerst het gras moet aanslaan, het gebied zal dan eerst tijdelijk afgezet worden. Er worden ook een aantal bomen en meerstammige heesters geplant. De planning is dat de werkzaamheden voor de natuurspeeltuin rond juli/augustus 2022 afgerond zullen zijn.

Indien u de tekening van de natuurspeeltuin niet helemaal kunt inschatten, kunt u bij ons langskomen voor een uitleg. Elke dinsdagmiddag van 13.00-15.00 uur bent u welkom bij de bewonersgroep Waterland in wijkgebouw op het winkelplein (voormalig Bien Connue pand)

met vriendelijke groet

Bewonersgroep Waterland TEAM

Klik hier  voor het PDF bestand

Feestelijke opening speeltuin op 8 juli


Afgelopen periode is er hard gewerkt aan het realiseren van de nieuwe natuurspeeltuin Park Waterland. De werkzaamheden zijn inmiddels klaar. Toch blijven de bouwhekken nog even staan, zodat het gras de kans krijgt goed te groeien. Vanaf vrijdag 8 juli gaat de speeltuin officieel open en halen we de bouwhekken weg. Tot die tijd is het fijn als er nog niet gespeeld wordt in de speeltuin. Eind week 25 krijgen de kinderen en omwonenden van Park Waterland een uitnodiging in de brievenbus voor het bijwonen van de feestelijke opening van de natuurspeeltuin. Zeker de aanwezigheid van de kinderen wordt op prijs gesteld, want zij hebben meegedacht over de inrichting van de nieuwe speelgelegenheid.

klik hier voor meer info ...

met vriendelijke groet

Bewonersgroep Waterland TEAM