De AED Karperveen is weer operabel !!!


Deze hangt 30 meter vanaf Verhage (in de schaduw) en is weer aangemeld bij de Hartstichting.
Dus wanneer er een 112 oproep zou zijn, krijgen de dichtstbijzijnde burgerhulpverleners een oproep zodat ze de AED kunnen halen en aan de slag kunnen. (Alleen een burgerhulpverlener kan en mag met de AED aan de slag, dus wat veel mensen denken, dat deze op de bonnefooi opgehaald kan en mag worden, is niet mogelijk)
Hopelijk hangt hij er voor niets, want dat zou inhouden dat er niemand gereanimeerd hoeft te worden. Helaas blijkt uit ervaring dat dit soms anders is.
Moet hij gebruikt worden, hopen we uiteraard dat dit altijd met een voorspoedige afloop zal zijn!
In ieder geval zijn we wederom een stukje Hartveiliger.

De AED die eerder bij Verhage hing wordt verplaatst naar het Kikkerveen. De plek bij Verhage was geen goede keuze aangezien dit teveel in de zon was en het apparaat daar niet tegen kan. Het gaat dan in storing. We hebben bewoners van het Kikkerveen bereidt gevonden om het apparaat aan hun gevel van de woning te hangen. Heel erg bedankt voor deze medewerking!
Op naar de volgende AED in de wijk: 24 september houden wij een Rommelmarkt op Winkelplein Waterland. De bewonersgroep Waterland gaat dan ook spullen verkopen en de opbrengst gaat in zijn geheel naar de aanschaf van een nieuwe AED voor de wijk!

 

 

 Begin februari hebben Verhage Vlinderveen en Bewonersgroep Waterland de handen ineen geslagen om een Buurt-AED voor de wijk Waterland te realiseren. Dit is na 6 weken gelukt, want vrijdag 15 maart stond de teller op 100%! Verhage en de Bewonersgroep zijn erg trots op dit behaalde resultaat. Uiteraard hopen wij dat er meerdere Buurt-AED’s in de wijk komen. Het liefst op elke Veen één. Om deze wens te volbrengen zal de actie doorgaan. Alle donateurs (Verhage Vlinderveen, A3 makelaars, Kiers service en onderhoud, Halloween Team Waterland en privédonateurs) welke hebben geholpen om deze eerste Buurt-AED voor Waterland tot stand te brengen, worden bij deze hartelijk bedankt voor hun bijdrage.

Samen hebben wij, hart voor de wijk!