De AED Karperveen is weer operabel !!!


Deze hangt op 30 meter vanaf Verhage (in de schaduw) en is weer aangemeld bij de Hartstichting.
Bij een 112 oproep voor reanimatie, krijgen de dichtstbijzijnde burgerhulpverleners een oproep en kunnen de AED ophalen. (Let wel: alleen een burgerhulpverlener kan en mag met de AED aan de slag. Wat veel mensen denken is dat een AED door iedereen opgehaald kan en mag worden, maar dat is niet mogelijk.)
Hopelijk hangt hij er alleen uit voorzorg, want dat zou inhouden dat er niemand gereanimeerd hoeft te worden. Helaas blijkt uit ervaring dat dit soms anders is.
Moet de AED gebruikt worden, hopen we uiteraard dat dit altijd met een voorspoedige afloop zal zijn!
In ieder geval is de wijk weer een stukje Hartveiliger.


De AED die eerder bij Verhage hing is verplaatst naar Kikkerveen. De plek bij Verhage was geen goede keuze aangezien de AED teveel in de zon hing. Een AED kan daar niet tegen en gaat dan in storing. We hebben bewoners van het Kikkerveen bereidt gevonden om het apparaat aan hun gevel van de woning te hangen. Heel erg bedankt voor deze medewerking!

 

 

 Begin februari hebben Verhage Vlinderveen en Bewonersgroep Waterland de handen ineen geslagen om een Buurt-AED voor de wijk Waterland te realiseren. Dit is na 6 weken gelukt, want vrijdag 15 maart stond de teller op 100%! Verhage en de Bewonersgroep zijn erg trots op dit behaalde resultaat. Uiteraard hopen wij dat er meerdere Buurt-AED’s in de wijk komen. Het liefst op elke Veen één. Om deze wens te volbrengen zal de actie doorgaan. Alle donateurs (Verhage Vlinderveen, A3 makelaars, Kiers service en onderhoud, Halloween Team Waterland en privédonateurs) welke hebben geholpen om deze eerste Buurt-AED voor Waterland tot stand te brengen, worden bij deze hartelijk bedankt voor hun bijdrage.

Samen hebben wij, hart voor de wijk!