Kindermoestuin
‘van Aardbei tot Zonnebloem’


Weet u het nog? Van Aardbei tot Zonnebloem: de kinder moestuin van ons? Het is hard werken, zeker nu met de warmte...water geven in heel veel meervoud... maar het gaat goed! Isa, Ethan, Nathan, Dani, Lars en Jens doen ontzettend hun best met water geven en onkruid weghalen.... net voor de vakantie zijn bietjes, radijs en andijvie geoogst......Kijk Isa stralen met haar andijvie......Op naar de volgende ronde!!

Elke keer een stap verder met de inrichting van de kindermoestuin. Kort geleden hebben wij van een bewoner, bedankt Debby!, een aantal fruitstruiken gekregen. Aalbes, blauwe bes, framboos en bramen! We hopen dat dit volgend jaar een goede opbrengst geeft! De oogsten van dit jaar vallen al niet tegen al gaat het met de aardbeien niet zo goed. Waarschijnlijk is dit te wijten aan het warme weer; de planten krijgen voldoende water maar de luchtvochtigheid is denken wij te laag.

Voor het 1e jaar mogen we zeker niet klagen over de opbrengst uit de moestuin; alles groeit goed mede door het warme, droge weer (behalve de aardbeien dan..) en de verzorging van de kinderen. De mais, tomaten, bieten, andijvie, doperwtjes, uien en bloemen zijn allemaal goedgekeurd en worden met veel smaak gegeten!