Wijkgebouw WaterlandTja, in ons vorige bericht had ik gezegd dat de officiële opening van het wijkgebouw plaats zou vinden tijdens Burendag 2021.
Helaas hebben we de officiële opening uit moeten stellen. Dat was een hele teleurstelling voor de samenwerkende vrijwilligers. Met de oplevering van het pand van verhuurder aan de huurder, zijn er een aantal gebreken vastgesteld waar de huurder heeft besloten dat het wijkgebouw nog niet opengesteld kon worden.
De Burendag 2021 hebben we wel door laten gaan want wij merkten dat bewoners echt op ‘iets in de wijk’ zaten te wachten. Ook was de planning van de activiteiten al zover geregeld dat uitstellen zonde zou zijn geweest. Afgesproken werd dat alle activiteiten buiten zouden moeten plaatsvinden, dus duimen voor mooi weer!, en dat het wijkgebouw alleen gebruikt kon worden voor het zetten van koffie/thee.
Eindelijk weer een sociale activiteit in de wijk! En mooi weer! Het was dan ook een gezellige dag met heel veel bezoekers en bezoekertjes. Wij bedanken iedereen die meegewerkt heeft aan deze Burendag!
Maar hoe staat het nu met het wijkgebouw? Wanneer is nu de opening? Wat wordt er nu nog gedaan in het wijkgebouw?
Nou, met het wijkgebouw staat het goed. De meeste punten waarop de oplevering werd afgekeurd, zijn hersteld. Ook ligt er inmiddels een nieuwe vloer in en is het wijkgebouw redelijk gevuld met meubilair. Er wordt nu door vrijwilligers nog gewerkt aan een kastenwand waar de vrijwilligersorganisaties, actief in het wijkgebouw, hun materialen op kunnen bergen. Want men verzamelt nogal wat en bijna alles is weer te gebruiken bij een volgende activiteit.
De officiële opening (was gepland 8 januari) moest vanwege de COVID maatregelen wederom verplaatst worden. Er is nu nog geen nieuwe datum vastgesteld maar als het zover is dan leest u er alles over in de plaatselijke media, websites en Facebookpagina’s.
Momenteel worden, voor zover de COVID maatregelen het toelaten al wat activiteiten uitgevoerd. Vanuit de bewonersgroep Waterland gaat het dan voornamelijk om de koffie (maandag en donderdagochtend 10-12uur), de crea activiteit dames (woensdagmorgen 09.30-11.30 uur) en de spelmiddag (vrijdag 13.00-16.00 uur).
Met de samenwerkende vrijwilligersorganisaties is er een jaar activiteitenprogramma opgesteld. Wij willen zo snel als mogelijk is een print op A3 formaat aan het raam hangen zodat voorbijgangers kunnen lezen wat er zoal nog meer gedaan kan worden in het wijkgebouw.
Dat er voldoende aanbod is, is wel al duidelijk. En er zijn nog meer activiteiten in ontwikkeling.
Wij hopen u op enig moment in het wijkgebouw te mogen begroeten!

met vriendelijke groet
Bewonersgroep Waterland TEAM
Just de Goeij, voorzitter