Omdat we een bijdrage willen geven aan een duurzamere samenleving is de bewonersgroep Waterland in februari 2017 gestart met een Repair Café, Repair Café Waterland. Tijdens het Repair Café kunnen mensen langskomen met een kapot klein huishoudelijk apparaat dat na reparatie nog een tijd mee kan draaien in het huishouden. En dit scheelt dan, uiteindelijk, en bij meer deelnemers meer succes, weer grondstoffen voor nieuwe apparaten.

Het Repair Café Waterland is elke maandagmiddag van de oneven weken tussen 13.00-15.00 uur; iedereen kan binnenlopen bij het Poorthuis met het kapotte (klein) huishoudelijk apparaat. Vrijwilligers kijken dan na wat er kapot is en of het te repareren valt. Soms moet er een onderdeel vervangen worden een andere keer moet er iets gesoldeerd worden. Nakijken en reparaties worden gratis gedaan maar als er een onderdeel vervangen moet worden dan moet dat onderdeel wel betaald of zelf bij de leverancier besteld worden. Een aantal kleine onderdelen zijn voorradig en dan is vervangen gratis.
Alle reparaties worden door de vrijwilligers gratis uitgevoerd, een kleine bijdrage wordt uiteraard zeer op prijs gesteld.

Even een paar cijfers van Repair Café Waterland:
• vanaf de start (februari 2017) hebben de vrijwilligers 37x RC Waterland gedraaid;
• zijn er 63 kapotte apparaten ontvangen;
• zijn er 36 apparaten gerepareerd en zijn er 27 apparaten afgevoerd.

Het landelijk gemiddelde ligt op 23%, met bovenstaande aantallen zit Waterland op een gemiddelde van 66%! Een uitstekend resultaat waar de vrijwilligers trots op mogen zijn!!
Vrijwilligers komen en gaan……Dick heeft kort geleden afscheid van de bewonersgroep Waterland genomen en Léon is juist bij de groep RC vrijwilligers begonnen.
Hans, Bob, Léon en Jack staan met plezier voor u klaar voor het Repair Café Waterland. Bent u handig in het repareren van dingen en wilt u uw steentje bijdragen word dan ook vrijwilliger voor Repair Café Waterland.
Waar u ook voor komt: u bent van harte welkom in het Poorthuis, Karperveen 155. De koffie/thee staat altijd klaar !