pmdcontrole

Maart 2018:
PMD-inzameling laagbouw groot succes, hoogbouw kan beter

Reinis zamelt in Nissewaard PMD in. Een vracht PMD van 4 ton levert bij de verwerker € 2.400 op. Als een vracht wordt afgekeurd, krijgen we geen geld, maar moeten we € 800 stortkosten betalen. Deze kosten betalen de inwoners van Nissewaard via de afvalstoffenheffing.

De beste resultaten van PMD-inzameling worden behaald bij laagbouwwoningen. Het gaat minder goed bij de gestapelde bouw. Reinis heeft kortgeleden de ondergrondse PMD containers in Waterland gecontroleerd. Tussen het PMD werd tuinafval, papier, restafval, glas en nog veel meer aangetroffen. In een aantal gevallen konden de eigenaren van het afval worden achterhaald en zijn er 25 boetes uitgeschreven voor 51 adressen.


 

Karton graag klein maken en niet bovenop de container plaatsen. Kleine moeite, dankjewel!


 

Zo jammer, de bak is leeg en niet in storing maar toch de vuilniszak er naast zetten!!

 

Omgekeerd inzamelen

restcontainercontainers

De gemeente gaat het Omgekeerd inzamelen vanaf eind september 2017 in een groot deel van Waterland invoeren. In Ottersveen en Beverveen zijn al minicontainers uitgeleverd, daar is men al bezig. De veranderde manier inzamelen zal een impact op het dagelijkse gezinsleven hebben en iedereen zal hier aan moeten wennen. Bewustwording scheiden afval moet bij veel mensen nog landen Waarom is dit nu, dat Omgekeerd inzamelen? De landelijke overheid heeft bepaald dat in 2020 slechts 200 kg restafval per persoon weggegooid mag worden. Gemeentes zullen hier dus in mee moeten gaan, dus daarom ook in Spijkenisse. Per huishouden komen er 3 minirolcontainers: oud papier, GFT en PMD. Voor het restafval worden er ondergrondse containers geplaatst, deze zijn toegankelijk met een pasje. Bij het uitleveren van de bakken is het niet mogelijk een wijziging door te geven, dit kan na 3 maanden. Veel mensen willen bijv. de oud papierbak niet omdat zij het papier voor een vereniging inzamelen. Dat kan, dat is prima….maar misschien is het toch handig de bak te behouden om het papier in te verzamelen voordat het bij de vereniging aangeboden wordt. In de oud papier bak mag ook karton aangeboden worden.

OmgekeerdInzamelen

Er zijn ongetwijfeld vragen waar u een antwoord op wil hebben. U kunt dan het beste een kijkje nemen op de site van Reinis : http://www.reinis.nl/