27 oktober: update werkzaamheden fietspad langs de Hekelingseweg:

Vanaf maandag op 26 oktober wordt het asfalt aangebracht op het 2e fase van het fietspad tussen de Schouw en de Meeldijk. Dit gedeelte van het fietspad gaat vrijdagmiddag weer open. maandag 2 november wordt de laatste fase van het fietspad opgebroken. Dit is tussen de Meeldijk en Dorpsstraat te Hekelingen. Het fietspad op dit weggedeelte is een stuk langer waardoor de werkzaamheden ook meer tijd in beslag nemen. Volgens de planning zijn de werkzaamheden op 1 december gereed. Het weer moet dan natuurlijk wel meezitten. Er wordt hiervoor een nieuwe omleidingsroute ingesteld via de Gaarden en Kreken. (Zie bijlage E)

16 Oktober: update over fietspad Hekelingseweg

Het eerste gedeelte van het fietspad langs de Hekelingseweg is geasfalteerd. Dit is het gedeelte tussen de Schouw en de Heemraadlaan. Het fietspad wordt vrijdagmiddag opengesteld.
Zaterdag 17 oktober gaat de aannemer KWS het 2e gedeelte, tussen de Schouw en de Meeldijk, opbreken. Er wordt hiervoor een nieuwe omleiding ingesteld via de Meeldijk-Krekelveen-De Schouw.
Helaas loopt de gemeente door de weersomstandigheden 2 dagen achter op de planning.

 

Asfalteren fietspad Hekelingseweg

Gemeente Nissewaard gaat eind september reconstructiewerkzaamheden uitvoeren aan het fietspad langs de Hekelingseweg. De projectgrenzen reiken van de Heemraadlaan tot aan de Dorpsstraat te Hekelingen.

Het fietspad langs de Hekelingseweg is toe aan groot onderhoud. Het fietspad bestaat nu uit meerdere materialen en verschillende breedtes. Om het fietspad het gewenste rijcomfort en uitstraling te geven, wordt het fietspad over de gehele lengte voorzien van rood asfalt en krijgt het overal breedte van 3 meter.

Tijdens de gehele uitvoering van het project doet de gemeente haar uiterste best om de overlast voor het gemotoriseerde verkeer over de Hekelingseweg zoveel mogelijk te beperken. Voor fietsers en voetgangers zal het fietspad in fasen worden afgesloten. Doorgang is niet mogelijk. Er wordt per fase een omleidingsroute ingesteld.

De aannemer KWS start op 28 september met de werkzaamheden. Het fietspad wordt in 3 fasen verdeeld. De eerste fase ligt tussen de Heemraadlaan en Schouw. Het gehele project is begin december 2020 gereed. (zie planning bijlage). Uiteraard kunnen weersinvloeden de planning doen wijzigen.

Als u vragen heeft over dit project, dan kunt u contact opnemen met één van de gebiedsmanagers van de aannemer KWS, de heer Pieter Faber  (pfaber@kws.nl) of de heer Ad Robbemondt ( arobbemondt@kws.nl ) via naar telefoonnummer 06 25735870.

 

Bijlage A

Bijlage B

Bijlage C

Bijlage D

Bijlage E