Achterpadverlichting


Tja, de zomer met de fijne avonden waarop het pas laat donker wordt is aan het vertrekken. De dagen worden alweer merkbaar korter. Tijd om o.a. eens kritisch te kijken naar de buitenverlichting aan de voor-en achterkant van de woning. Monteren van goed buitenverlichting, en deze ook gebruiken!, is een goede preventieve maatregel tegen inbraak.

Kijk samen met uw buren eens of het mogelijk is om het achterpad te voorzien van verlichting. Vanuit de gemeente en de corporaties is er een goede en goedkope mogelijkheid in de vorm van het project Achterpadverlichting.

De lamp is voorzien van een lichtsensor en is van slagvast materiaal gemaakt. In verband met de subsidie is het wel een voorwaarde dat de lamp buiten de tuin, bijv. aan de muur van de schuur, gemonteerd wordt.

De aanschafkosten worden verdeeld tussen de gemeente en eigenaren van woningen. Bij huurwoningen is de verlichting voor huurders gratis; immers de corporatie is eigenaar van de woning en zij deelt de kosten met de gemeente. Bij koopwoningen deelt de bewoner (in de meeste gevallen ook de eigenaar) de kosten met de gemeente. Bij alle woningen geldt dat de stroomkosten betaald worden door de bewoner van het pand waar de verlichting brandt (ongeveer 4 euro per jaar).

Klik hier voor de folder van Gemeente Nissewaard.