Ingeplande activiteiten:

      • 8 december Kerstboom plaatsen en versieren – winkelplein Waterland.

 

 

Doorlopende activiteiten:

 Koffie 

Koffieochtend

 

koffie te drinken met elkaar is veel gezelliger dan alleen! Elke maandagmorgen is er van 10.00 uur tot 12.00 uur in het Poorthuis,

Karperveen 155, gratis koffie. De deur staat open dus u kunt zo naar binnen!

Wel even de trap op (sorry, als dit voor u moeilijk gaat!)…….volg de koffiegeur.

En wie weet wie er aanwaait, ook de wijkagent stapt wel eens binnen.

 

cafe

Repair café

Elke maandagmiddag in de oneven weken.  U kunt  langskomen met kleine elektrische apparaten die niet meer werken maar wel een 2e kans verdienen. Samen met vrijwilligers wordt gekeken wat en waar het probleem zit en of het te repareren valt. Het Repair café is van 13.00-15.00 uur .

Voor de koffieochtend en het Repair café kunt u vrij binnenlopen bij Het Poorthuis aan het Karperveen 155. U kunt Het Poorthuis vinden: 1e parkeerplaats rechts op de Ganzejager (vanaf de t-kruising met De Dijkgraaf richting M-Point).

 

Kindermoestuin
‘van Aardbei tot Zonnebloem’


Weet u het nog? Van Aardbei tot Zonnebloem: de kinder moestuin van ons? Het is hard werken, zeker nu met de warmte...water geven in heel veel meervoud... maar het gaat goed! Isa, Ethan, Nathan, Dani, Lars en Jens doen ontzettend hun best met water geven en onkruid weghalen.... net voor de vakantie zijn bietjes, radijs en andijvie geoogst......Kijk Isa stralen met haar andijvie......Op naar de volgende ronde!!

Elke keer een stap verder met de inrichting van de kindermoestuin. Kort geleden hebben wij van een bewoner, bedankt Debby!, een aantal fruitstruiken gekregen. Aalbes, blauwe bes, framboos en bramen! We hopen dat dit volgend jaar een goede opbrengst geeft! De oogsten van dit jaar vallen al niet tegen al gaat het met de aardbeien niet zo goed. Waarschijnlijk is dit te wijten aan het warme weer; de planten krijgen voldoende water maar de luchtvochtigheid is denken wij te laag.

Voor het 1e jaar mogen we zeker niet klagen over de opbrengst uit de moestuin; alles groeit goed mede door het warme, droge weer (behalve de aardbeien dan..) en de verzorging van de kinderen. De mais, tomaten, bieten, andijvie, doperwtjes, uien en bloemen zijn allemaal goedgekeurd en worden met veel smaak gegeten!