"Meer dan handen award"

 

Bewonersgroep Waterland voorgedragen voor de landelijke
Meer dan Handen Award "verbinding"


De winnaars van de landelijke meer dan handen awards worden op 7 december 2011 tijdens een feestelijke avond in het DeLaMar Theater bekend gemaakt. In bijzijn van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet verzorgen Ivo Niehe en staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten van het ministerie van VWS de uitreiking.

Programma
Het programma van de uitreiking van de landelijke meer dan handen AwardS zag er als volgt uit:
17.30 – 19.00 uur Luchtig gastronomisch ontvangst
19.00 – 19.15 uur Muzikale opening
19.15 – 19.30 uur Welkom door Ivo Niehe en interview met Marlies Veldhuijzen van Zanten
19.30 – 20.30 uur Uitreiking meer dan handen Awards, gelardeerd met optredens
20.30 – 20.40 uur Officiële afsluiting van het Europees jaar van het vrijwilligerswerk 2011


De genomineerden voor de verbinding Award

Deze award beloont het stimuleren van ontmoeting door vrijwillige inzet. De inzet is gericht op het bij elkaar brengen van partijen, van mensen, van groepen en van organisaties om te laten zien wat men voor elkaar kan betekenen. De award beloont het initiatief dat gericht is op het kennis maken met de ander, (als individu, als organisatie, als groep of cultuur) waardoor nieuwe verbindingen en vooruitzichten kunnen ontstaan. Zie een korte uitzending bij "KOFFIETIJD" vanaf 11.30

 


________________________________________

 


Vrijwilligers Bewonersgroep Waterland in het nieuws
Vrijwilligers Winnen Meer dan Handen Award
Afgelopen woensdag werden bijzondere vrijwilligers in het zonnetje gezet. Tijdens de vrijwilligersmarkt op het Uitplein kregen vier de Meer dan handen Award uitgereikt uit handen van wethouder van der Schaaf. Zo werd ook in Spijkenisse in het jaar van de vrijwilliger de aandacht gevestigd op het belang van vrijwilligerswerk. In Europa, in Nederland, maar zeker ook in Spijkenisse zijn veel meer vrijwilligers dan velen denken. Ongeveer een derde van de mensen doet op de één of andere manier iets vrijwillig voor een ander, voor een vereniging en daarmee voor de samenleving. In Spijkenisse zijn dat er dus ongeveer 25.000.

Lees hier het gehele artikel